Novice
25. april 2015
Narodno srečanje in zaključek Ludvikovega leta Na Brezjah danes poteka narodno srečanje Frančiškovega svetnega reda Slovenije, ob zaključku leta svetega Ludvika.

Bratje in sestre Frančiškovega svetnega reda Slovenije so se danes zbrali na Brezjah, da skupaj z duhovnimi asistenti, animatorji FRAME ter prijatelji slovesno zaključijo leto svetega Ludvika.
Ludvikovo leto se je pričelo lani, 24. aprila 2014, ob 800-letnici rojstva francoskega kralja, Ludvika IX. Skozi leto so bratje in sestre Frančiškovega svetnega reda na različne načine obeležili jubilej rojstva njihovega zavetnika. Sveti Ludvik IX. je namreč, ob sveti Elizabeti Ogrski, zavetnik mož in žena, ki v svetu želijo živeti in delovati po načelih svetega Frančiška in tako slediti Evangeliju.

Današnje narodno srečanje se je pričelo s sveto mašo, ki jo je ob somaševanju številnih duhovnikov daroval ljubljanski nadškof, msgr. Stanislav Zore. Svete maše se je udeležilo veliko število članov in članic Frančiškovega svetnega reda iz krajevnih bratstev cele Slovenije.

V nagovoru je nadškof Zore poudaril pomen življenja po Evangeliju in z zgledi iz življenja svetega Ludvika orisal njegovo vlogo za današnji svet. Pridigo lahko poslušate na spodnji povezavi.

Po svet maši je sledilo druženje in nato pričevanja ter predstavitev knjige Ta ljubezen ostaja.

Mladi so na trgu pred baziliko predstavili dramsko igro o svetem Ludviku, popoldanski del praznovanja pa se je zaključil s petimi litanijami in izmenjavo zastavic krajevnih bratstev.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Pridiga ljubljanskega nadškofa, msgr. Stanislava Zoreta

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije