Novice
21. april 2015
Avstrijski romarji pri Mariji Pomagaj V Marijini kapeli so ob 14. uri sveto mašo darovali avstrijski romarji.

Skupina Pilgerreise mit Leitung von Pater Georg Haumer je na štiridnevnem romanju po Sloveniji. Po obisku Ljubljane in Bleda so se v zgodnjem popoldnevu ustavili v Slovenskem Marijinem narodnem svetišču, da bi se tu, v tej majhni kapeli, priporočili Mariji Pomagaj.

Duhovnik je v pridigi o svatbi opozoril, da je Jezus prvo javno znamenje na svatbi v Kani storil na pobudo Marije. Prvi čudež je naredil pri poroki, kjer se pije, je in slavi.

Spregovoril je o čudežu spremenjenja vode v vino, ki ga je Jezus naredil s pomočjo ljudi. Častni gostje so strežniki pri tej slovesnosti. Podobno smo tudi mi strežniki pri Božji slovesnosti. Obenem so ljudje priče njegovega čudeža.

Tudi mi, tako kot strežniki na poroki, pogosto ne zaupamo. Jezus jim ni izrekel nikakršnih čudežnih besed, samo naročil jim je, kaj naj storijo. V našem življenju Bog podobno deluje preko »strežnikov«, ki imajo zaupanje v Marijino in Jezusovo besedo.

»To so številni romarji, ki prihajajo sem, k Mariji Pomagaj in jo prosijo. Marija jim pravi, da naj se ne bojijo – naj storijo, kar on, Jezus, reče.«

V tem evangeliju je skrito naše zaupanje v Marijo, saj je ona naša priprošnjica v nebesih. Marija drži Jezusa in ga prosi za nas.

Romarjem želimo veliko Božjega blagoslova na njihovi poti. Naj jih Marija Pomagaj še naprej spremlja in njihove prošnje prinaša pred nebeškega Očeta.

(P. Grimani, pridigo prevedla Andreja Eržen Firšt)

Fotografije