Novice
02. april 2015
10-letnica smrti svetega Janeza Pavla II. Papež Janez Pavel II. je k Bogu odšel na predvečer nedelje Božjega usmiljenja, 2. aprila 2005.

»Spominjamo se ga kot velikega pričevalca trpečega, umrlega in vstalega Kristusa in ga prosimo, da posreduje za nas, za družine in Cerkev, da bi luč vstajenja odsevala z vseh senc našega življenja in bi nas napolnila z veseljem in mirom,« je včeraj dejal papež Frančišek.

Na Brezjah smo bili 17. maja 1996 blagoslovljeni z obiskom papeža Janeza Pavla II. in njegovo molitvijo pred Marijo Pomagaj. Sveti oče je, kleče pred milo podobo na svoj način posvetil naše molitve. Simbolno je vernost našega naroda po Mariji izročil Bogu. Ko ga je tistega dne pred vrati brezjanske bazilike pričakala množica, jo je nagovoril: »Marija, pomagaj!«

Danes nas nagovarja njegovo darilo – rožni venec, ki uokvirjen visi na steni Marijine kapele. Po njem nas sveti Janez Pavel II. vabi k molitvi.

V Slovenskem Marijinem narodnem svetišču spomin na svetega očeta ohranjamo živ, ko po njegovem zgledu prosimo za Cerkev na Slovenskem vsako soboto zvečer. Molitvi serafinskega rožnega venca sledi procesija z lučkami in češčenje Najsvetejšega.

Vabljeni vsako soboto k večerni sveti maši, ki je ob 19.00, in bogoslužju po njej.

(P. Grimani)

Fotografije