Novice
03. marec 2015
Torek 2. postnega tedna Sveta maša je največja opora boju proti grehu, je v uvodu v poldeveto sveto mašo v Baziliki Marije Pomagaj povedal p. Polikarp Brolih.

»Razsvetli mi oči, Gospod …« Uvodna beseda nas opozarja, da je Bog tista moč, ki nas varuje pred zlom, pred grehom. Greh je namreč duhovna smrt. Sveta maša pa je največja opora boju, je uvodoma dejal p. Polikarp.

Ob evangeljskem odlomku je pater razložil, da Jezus sprašuje vest predvsem Cerkvenim predstojnikom. Delajmo to, kar nam naročajo, ne ravnajmo pa se po njihovih delih. Jezus kaže na te, ki so zasedli prva mesta in pravi, da iščejo čast, slavo, hočejo biti pomembni. Gotovo to Jezus govori najprej nam, duhovnikom, je dejal p. Polikarp. Naroča nam ponižnost pred Bogom in uslužnost do ljudi. V službi Cerkve smo.

Jezusovo naročilo velja za vse, saj domišljavost škoduje vsakomur. Domišljav človek je daleč od Boga; v srcu takega človeka ni prostora za ljubezen in za Boga.

S ponižnostjo služimo Bogu tam, kjer smo. Bodimo preprosti in dobri. To, kar človeku daje veličino, ni hvala ljudi. Velik je človek, ki prinaša Boga. To skušajmo biti tam, kjer smo. Prinašajmo mir in dobroto. Tako bomo v blagoslov vsem, s katerimi prihajamo v stik.

(P. Grimani)

Fotografije