Novice
27. marec 2015
Dan celodnevnega spovedovanja Danes, predzadnji dan 10. radijskega misijona, je v več cerkvah po Sloveniji od jutra do večera priložnost za prejem zakramenta svete spovedi. Tudi v Baziliki Marije Pomagaj na Brezjah.

Preko celotnega dne številni pristopajo k zakramentu milosti, pri katerem Bog po duhovniku spregovori odrešujoče besede: “Tvoji grehi so odpuščeni, pojdi v miru!”

Bazilika Marije Pomagaj je bila vedno prostor Božjega usmiljenja. Škof Anton Bonaventura Jeglič je videl spovedovanje kot eno bistvenih poslanstev narodnega svetišča, zato je l. 1898 poklical v svetišče brate frančiškane, da bi bilo vedno dovolj spovednikov.

Tudi danes Bog prav po tem zakramentu vsak dan prihaja med nas in nam ponovno vrača milost Božjega otroštva. Lepo ste povabljeni, da poskrbite za prejem zakramentov za bolne in ostarele, s svojo spovedjo pa ne odlašajte na zadnje dneve pred veliko nočjo.

Kot smo lahko slišali v radijskem misijonu na Radiu Ognjišče, je občestvo tudi v tem, da drug drugega spodbudimo za obisk spovednice. Tako drug drugemu želimo, da bi živeli v medsebojni ljubezni. Seveda pa je potrebno začeti pri sebi. Ko namreč enkrat dojamemo, da s svojimi lastnimi močni ne bomo zmogli, nam kot kristjanom skoraj ne preostane drugega, kot da stopimo na pot Božjega odpuščanja. To pomeni, da se učimo, kako naj ljubimo samega sebe. Dostikrat namreč zaradi slabe podobe o sebi, težkih izkušenj, spominov in duhovnih neuspehov začnemo zaničevati svoje telo, svoje delo, je povedal salezijanski duhovnik Marko Košnik. Pri spovedi nas Bog objame in nam podari svojo milost in odpuščanje. Bog se nam nikoli ne naveliča odpuščati.

(P. Grimani)

Fotografije