Novice
17. februar 2015
Nova knjiga iz založbe Romar Ob začetku postnega časa smo v založbi Romar na Brezjah pripravili in izdali novo knjigo, Rožni venec s Frančiškom Asiškim in Klaro Asiško.

Bistvo postnega časa je, da se človek ozre v svojo notranjost in pregleda svoj odnos do Boga in človeka. V tem času nas Cerkev vabi k poglobljeni molitvi, postu in dobrim delom. Z željo, da bi v molitvi sledili asiškima svetnikoma, svetemu Frančišku in sveti Klari, je rektor bazilike Marije Pomagaj, dr. p. Robert Bahčič, prevedel knjižico Rožni venec s Frančiškom Asiškim in Klaro Asiško, avtorja p. Germana Pellegrinija iz Trenta v Italiji. Poslikave v knjigi so delo slikarke Maše Bersan Mašuk.

Spisi sv. Frančiška in sv. Klare, ki so dostopni tudi v slovenskem jeziku, nam govorijo o veličini njune svetosti in imajo svojo moč vse do današnjih dni. Oba sta si prizadevala za iskreno versko prenovo svojega časa in pustila pečat, ki odmeva skozi stoletja; po 800 letih njun zgled ni potihnil. Še več. Vedno bolj pritegujeta in sta smerokaz, ki lahko usmerja vsakega človeka dobre volje, da prispeva svoj delež k prenovi verskega življenja. Frančišek v Pismu vsem kustosom piše naj njegove spise prepisujejo, razširjajo in jih oznanjajo naprej. In dodaja, da bodo na tak način deležni blagoslova Boga in tudi njegovega blagoslova (1 FPKu,9).

Svoj prispevek želimo dati tudi mi. Naj nam bo zato pričujoči molitvenik, ki vabi k molitvi in premišljevanju rožnega venca ter je obogaten z mislimi sv. Frančiška in sv. Klare, spodbuda k zaupni in vztrajni molitvi po zgledu asiških svetnikov. Prispevajmo tudi mi svoj delež h gradnji boljšega sveta in k svetosti Cerkve. Vse skrbi, potrebe, težave povejmo Mariji. Zaupala jih bo našemu Odrešeniku, ki ga je rodila, On pa jih bo izročil svojemu in našemu Očetu, da bomo iz nebes deležni blagoslova, milosti, miru in ljubezni.

Molitev je moč Cerkve in prav k molitvi nas vabi tudi papež Frančišek v svoji poslanici za postni čas 2015: “Lahko molimo v povezanosti z zemeljsko in nebeško Cerkvijo. Ne podcenjujmo moči molitve tolikih!”

Knjigo po ceni 4,50 EUR lahko kupite v Romarskem uradu na Brezjah
ali naročite po telefonu: 04 537 07 00.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije