Novice
15. februar 2015
"Gospod, ti si moje zavetje" Zadnjo nedeljo pred začetkom postnega časa nam Božja beseda prinaša sporočilo o Ljubezni, ki ozdravlja.

Kot je v uvodu v poldeveto sveto mašo povedal p. Tomaž Menart, nam evangelij šeste nedelje med letom govori o gobavosti. Gobavci so bili v stari in novi zavezi izločeni iz skupnosti, Jezus pa je mnoge ozdravil od te bolezni. To je bila težka bolezen, Cerkveni očetje jo primerjajo z grešnostjo. Pred »duhovno gobavostjo« nas ozdravlja spoved, saj je spovednica neke vrste ambulanta, ki nam zagotavlja večno življenje.

Popoldne ob treh je pred izpostavljenim Svetim Rešnjim Telesom molitveno uro vodil p. Leopold Grčar.

V uvodu se je zahvalil zbranim vernikom in jih prosil, naj uro skupne molitve darujejo za žalitve Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Spomnil nas je na besede papeža Frančiška, ki je ob začetku leta posvečenega življenja napisal pismo, v katerem omenja tri cilje: gledati na preteklost s hvaležnostjo, živeti sedanjost z navdušenjem in sprejeti prihodnost z upanjem.

P. Leopold je zbrane povabil, naj sledijo trem ciljem in v luči teh besed molitveno uro daroval za vstajenje slovenskega človeka. Molitvi svetega rožnega venca so sledile litanije Matere Božje in sveta maša ob 16. uri.

Tudi pri popoldanski sveti maši smo v Baziliki Marije Pomagaj poslušali drugi del škofovskega pisma za postni čas.

(P. Grimani)