Novice
08. december 2015
Praznik Brezmadežne in začetek svetega leta usmiljenja Na današnji praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije in z odprtjem svetih vrat v vatikanski baziliki je Papež Frančišek odprl izredno sveto leto usmiljenja.

Danes je za vesoljno Cerkev pomemben dan, ki se bo zapisal v zgodovino krščanstva. Papež Frančišek je s sveto mašo pred baziliko svetega Petra v Vatikanu in odprtjem svetih vrat slovesno obeležil začetek izrednega svetega leta usmiljenja, ki bo trajalo do 20. novembra 2016.
Slovesnosti se je v Vatikanu udeležilo veliko število romarjev, ki so napolnili trg pred baziliko svetega Petra. Papež je v pridigi poudaril, da moramo usmiljenje postaviti pred sodbo. V vsakem primeru bo Božja sodba vedno v luči njegovega usmiljenja. Če bi bilo vse prepuščeno grehu, bi bili namreč najbolj obupani na svetu.

Ob začetku svetega leta usmiljenja je novinarsko konferenco pripravila tudi Slovenska škofovska konferenca. Na njej je novomeški škof in predsednik SŠK msgr. Andrej Glavan predstavil dejavnosti Slovenske škofovske konference v tem letu in glavne vsebinske poudarke.

Na Brezjah bomo praznik in začetek svetega leta usmiljenja obeležili s slovesno sveto mašo ob 18. uri, ki jo bo vodil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar. Po maši bo dvorani nad zakristijo predstavitev knjižice, ki smo jo izdali ob svetem letu usmiljenja.

Pripravila: AEF

Fotografije