Novice
28. december 2015
Božični koncert MePZ Cantemus Božični čas so danes s svojo pesmijo dopolnili pevci MePZ Cantemus.

Po današnji večerni sveti maši so pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Cantemus iz Kamnika v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah pripravili koncert božičnih pesmi. Pod vodstvom zborovodkinje Alenke Podpečan ter ob spremljavi organista Tilna Bajca je zbor pripravil koncert poln božičnega pričakovanja in vzdušja.

Koncert božičnih pesmi je bil razdeljen na dva dela. V prvem delu so pevci izbrane pesmi odpeli na koru. Predstavili so ljudsko pesem z naslovom Poslušajte vsi ljudje v priredbi Matija Tomca, Molite kleče Ivana Zupana, Pastirci iz spanja Blaža Arniča, V zvezdicah žari nebo Lojzeta Mava, Počivaj milo Detece Avgusta Cerarja in Slava Bogu na višavah iz Kramerjeve zbirke.
V drugem delu koncerta, ki so ga pevci odpeli pred oltarjem, pa so nam zapeli srednjeveški napev Michaela Praetoriusa z naslovom Cvet je vzbrstel (v slovenskem prevodu Vita Primožiča), Adeste fidales (v priredbi Thomasa Greatorex-a), Ura je polnoč Ubalda Vrabca in Že počiva vsa narava Leopolda Belarja. Za konec koncerta, ki je v zbranih ponovno pričaral pričakovanje na božični čudež, so nam pevke in pevci zapeli še Sveta noč.

Pevkam in pevcem Mešanega pevskega zbora Cantemus želimo vse dobro v letu, ki prihaja ter se jim zahvaljujemo za doživet koncert.

Pripravila: NK

Fotografije