Novice
27. december 2015
Zahvalna maša Na nedeljo Svete Družine je bila ob 14. uri v baziliki Marije Pomagaj slovesna maša, vseslovensko zahvalno romanje za Božji blagoslov in uspeh na referendumu.

Na sončno popoldne nedelje Svete Družine se je v brezjanski baziliki Marije Pomagaj ponovno zbrala velika množica romarjev, ki so cerkev napolnili do zadnjega kotička. Zbrane romarje je družila ena misel, misel zahvale za uspeh na referendumu ter zahvala Bogu za njegov blagoslov in podarjene milosti. Vabilo na zahvalno mašo ni šlo samo preko radijskih valov Radia Ognjišče, ampak tudi od ust do ust in tako k Mariji Pomagaj pripeljalo številne romarje.
Somaševanje slovesne svete maše je vodil dr. p. Tadej Strehovec, tajnik Slovenske škofovske konference in obenem tudi duhovni vodja Koalicije Za otroke gre!, ob njem so somaševali številni duhovniki iz različnih koncev Slovenije.
Ob začetku svete maše je prisotne nagovorila gospa Metka Zevnik, sopredlagateljica referenduma in ena od vodij Koalicije Za otroke gre. Zahvalila se je za prisotnost na zahvalnem bogoslužju in predvsem za podporo na referendumu.
V pridigi je p. Tadej spregovoril o času pred referendumom, o pripravah nanj, o molitvah, ki so bile izrečene in žrtvah številnih, ki so se zavzemali za uspeh referenduma.
V uvodu v molitev oče naš se je Aleš Primc, sovodja Koalicije Za otroke gre, Bogu zahvalil, da se je, kot v molitvi oče naš, zgodila Njegova volja in da je bila naša volja tudi Njegova.

Po sveti maši so se člani Koalicije Za otroke gre! zahvalili obema vodjema, Metki Zevnik ter Alešu Primcu ter dr. p. Tadeju Strehovcu.
Kot se za vsako zahvalno sveto mašo in romanje spodobi, se je slovesnost zaključila s petimi litanijami Matere Božje.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Pridiga dr. p. Tadej Strehovec

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije