Novice
30. november 2015
"Odpústi jim, saj ne vedó, kaj delajo." Včeraj so neznanci v parku ob baziliki Marije Pomagaj na Brezjah uničili pano z ilustracijo romarja in njegovega angela varuha.

Pano z ilustracijo romarja Vida in angelčka, ki ga varuje, smo v park ob baziliki Marije Pomagaj postavili letos spomladi. Z romarjem in angelčkom so se obiskovalci Brezij radi fotografirali, predvsem otroci so bili nad pridobitvijo navdušeni. Z veseljem je bilo opazovati tako mlade družine kot starejše, ki so motiv za fotografiranje našli z našim romarjem Vidom in njegovim angelom varuhom.
Ilustracija romarja Vida in njegovega angela varuha je nastala z željo, da spodbujamo peš romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romarja smo poimenovali po zavetniku naše cerkve, svetem Vidu.

Z veliko žalostjo smo včeraj v parku pano našli popolnoma uničen. Neznanec, ali več njih, so pano objestno razbili na več kosov in ga tako povsem uničili. Ob tem, da je bila povzročena materialna škoda, nas preveva globoka žalost, da nekoga motijo stvari, ki pri ljudeh naletijo na pozitiven odmev.

Pano bomo spomladi ponovno postavili na isto mesto, v upanju na njegovo boljšo usodo.

Zapisala: Andreja Eržen Firšt

Fotografije