Novice
27. november 2015
Angeli na poti življenja V dvorani nad zakristijo bazilike Marije Pomagaj na Brezjah smo nocoj predstavili knjigo p. Janeza Šamperla, Angeli na poti življenja.

Angeli na poti slehernika
križem rok ne držijo
vedno so blizu človeka
in mu ob strani stojijo …

So verzi, ki jih avtor knjige, p. Janez Šamperl, zapiše ob začetku knjige in z njimi, lahko rečemo, nagovori bralca. S temi verzi smo tudi mi nagovorili obiskovalce, ki so na zadnji petek tega cerkvenega leta prišli na predstavitev knjige Angeli na poti življenja.
V uvodnem nagovoru se je rektor brezjanske bazilike, dr. p. Robert Bahčič zahvalil p. Janezu Šamperlu za voljo, da svojo novo knjigo predstavi na Brezjah ter mu zanjo izrekel iskrene čestitke. P. Roberta in p. Janeza z današnjim datumom, 27. dnem v mesecu, povezuje tesna vez, saj sta si oba močno prizadevala za širitev molitve za mir – Duh Assisija tudi v Sloveniji.
Pogovor z avtorjem, p. Janezom je vodila dr. Andreja Eržen Firšt. S svojimi iskrivimi odgovori in duhovitostjo je napolnil prostor in navdušil prisotne. Angelske pesmi je bral Jure Sešek, z glasbo pa sta večer obogatila mlada brezjanska glasbenika, Ana in Borut Zupan.
Angeli z nami stopajo skozi življenje – od angela belega oblačila pa do angela smrti in večnosti, med njima pa je v knjigi predstavljenih še 52 drugih.
Nekateri so nam vsem zelo blizu in znani, kot je npr. angel varuh, med vsemi najbolj priljubljen in čaščen; drugi nas spodbujajo, nagovarjajo, pa tudi svarijo kot angel molitve, ki močno poudarja, da prava molitev odseva v dejanja.
Skoraj vsi predstavljeni angeli pa prinašajo zlato zrno evangeljskega sporočila – da bi padlo na rodovitno zemljo bralčevega srca in bi z angelom luči nenehno svetlobo upanja prinašali med ljudi.

Fotografije