Novice
15. november 2015
Molitev za duhovne poklice Vsako tretjo nedeljo v mesecu v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah poteka molitev za duhovne poklice. Današnjo molitev je oblikovala dekanija Vrhnika.

Kriza duhovnih poklicev bolj trka tudi na vrata naše krajevne Cerkve, zato smo vsi skupaj pozvani k molitvi za nove poklice.
V brezjanski baziliki Marije Pomagaj vsako tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri poteka molitev za duhovne poklice, ki jo vsakič pripravlja druga dekanija. Danes je molitev oblikovala dekanija Vrhnika. Po molitveni uri je sledila sveta maša, somaševanje je vodil, dr. Simon Onušič, župnik v Gornjem Logatcu, ki je na Brezje priromal peš. V nagovoru romarjem je povzel Jezusove besede iz današnjega evangelija: “Nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle. Za tisti dan ali uro pa ne ve nihče, ne angeli v nebesih ne Sin, ampak samo oče.”
Z ubranim petjem so bogoslužje obogatili pevci združenih zborov iz župnije Gornji Logatec.
Ob koncu svete maše se je vsem romarjev, duhovnikom iz dekanije Vrhnika, pevcem in ministrantom zahvalil dr. p. Leopold Grčar, vikar frančiškanskega samostana Brezje.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije