Novice
14. november 2015
Kamničani peš priromali k Mariji Pomagaj Od leta 2001 dalje romarji iz Kamnika vsako leto dvakrat, spomladi in jeseni, peš priromajo k Mariji Pomagaj na Brezje.

Od 24. novembra 2001, ko smo prvič v manjši skupini romali na Brezje, se je v preteklih letih peš romanj iz Kamnika udeleževalo vedno več romarjev. Tako je danes na Brezje pripešačilo kar 50 romarjev, ki so za seboj pustili 43 kilometrov dolgo pot.
Kamničani pomladna romanja običajno vežejo na postni in jesenska na adventni čas, z namenom priprave na oba največja krščanska praznika. Peš romanje na Brezje, k Mariji Pomagaj, je vedno posebno, nepozabno doživetje, ki romarju daje energijo za premagovanje vsakodnevnih tegob.

Ob prihodu na Brezje so se romarji najprej okrepčali pri sestrah Frančiškankah brezmadežnega spočetja, nato pa so se pridružili sveti maši, ki jo je daroval p. Tadej Inglič. Za Kamničane je bilo to še prav posebna milost, saj je p. Tadej po rodu tudi Kamničan. Na Brezje pa je od oktobra letos nastavljen tudi br. Damjan Kern, tudi Kamničan, ki je z veseljem pozdravil svoje someščane.

Po koncu svete maše so se romarji, skupaj z rektorjem bazilike dr. p. Robertom Bahčičem, za spomin slikali pred glavnim oltarjem bazilike Marije Pomagaj.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije