Novice
07. oktober 2015
Rožnovenska Mati Božja Praznik Rožnovenske Matere Božje smo v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah obhajali skupaj z Radiem Ognjišče.

Kot že več let, smo tudi letos na Brezjah praznik rožnovenske Matere Božje obhajali skupaj z Radiem Ognjišče. Ob 18. uri se je v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah začela molitev rožnega venca. Verniki zbrani pred podobo Kraljice Slovencev so najprej molili veseli in svetli del rožnega venca, po sveti maši pa je sledila še molitev žalostnega in častitljivega dela rožnega venca. Današnja molitev rožnega venca vernikov zbranih v baziliki, kot tistih pred radijskimi sprejemniki, je bila namenjena uspehu sinode o družini, miru v svetu, ohranitvi in utrditvi krščanstva ter krščanske dediščine doma in po svetu.
Molitev rožnega venca so vodili frančiškani in sodelavci Radia Ognjišče. Sveto mašo na današnji praznik Rožnovenske Matere Božje je daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar, somaševali so dr. p. Robert Bahčič, rektor brezjanske bazilike, msgr. Franc Trstenjak, urednik Radia Ognjišče, Miro Šlibar, bolniški duhovnik, Drago Svetko ter p. Tomaž Menart.

Škof Franc Šuštar je v pridigi spregovoril o pomenu molitve rožnega venca. Molitev rožnega venca je kot bitje srca ali človekov dih, je pomembna za naše duhovno zdravje in bitje. Vztrajajmo v molitvi z Marijo in doživeli bomo čudež.
Kot pravi znana pesem, “če rožni ven’c boš molil rad, dobil boš milost vsakikrat; Marija te ljubila bo, sprosila sveto ti nebo.”

Po sveti maši je sledila še molitev žalostnega in častitljivega dela rožnega venca. Frančiškanom in sodelavcem Radia Ognjišče so se v molitvi pridružili številni romarji v baziliki Marije Pomagaj, spremljali pa so jo lahko tudi poslušalci Radia Ognjišče.

Pridiga ljubljanskega pomožnega škofa msgr. dr. Franca Šuštarja

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije