Novice
04. oktober 2015
Začetek tedna za življenje Z molitveno uro za življenje in sveto mašo smo na Brezjah pričeli teden za življenje, v mislih povezani s sinodo o družini, ki jo je danes v Vatikanu odprl papež Frančišek

Teden za življenje so v Cerkvi na Slovenskem uvedli leta 1992. Takrat so slovenski škofje pod vodstvom takratnega ljubljanskega nadškofa Alojzija Šuštarja sklenili, da tako v Sloveniji uresničimo pobudo srečanja evropskih škofov, kjer so ugotovili, da v evropskih deželah peša pogum za življenje in so priporočili, da bi vsaka dežela obhajala teden ali vsaj dan za življenje.
Letošnje geslo »Od materinega naročja povišuje naše dneve«, vzeto iz Sirahove knjige, želi govoriti o dragocenosti človeškega življenja vse od materinega naročja, kjer se življenje poraja kot dar iz daru. Da bi vsak človek odkrival kot dar in si tudi sam prizadeval življenje kot dar, živeti za druge.

S slovesnim evharističnim bogoslužjem, ki ga je v baziliki sv. Petra v Vatikanu vodil papež Frančišek, pa se je v Vatikanu danes začelo zasedanje že dolgo pričakovane redne škofovske sinode, namenjene družini.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije