Novice
11. oktober 2015
"Rojeni za večno življenje" Božja beseda 28. nedelje med letom nam spregovori o vprašanju, kaj storiti, da bomo deležni večnega življenja.

V evangeliju današnje nedelje (Mr 10,17-30) je osnovna tematika bogastvo. Jezus uči, da je za bogatega težko vstopiti v Božje kraljestvo, ni pa nemogoče, saj lahko Bog osvoji srce osebe, ki ima veliko dobrin in jo potisne k solidarnosti in k delitvi s tistimi, ki jih potrebujejo, z revnimi in tako vstopiti v logiko darovanja. Na ta način vstopi oseba na pot Jezusa Kristusa, ki je, kot piše apostol Pavel, 'zaradi vas postal ubog, čeprav je bil bogat, da bi vi po njegovem uboštvu obogateli’ (2Kor 8,9).
V zgodovini Cerkve je veliko zgledov bogatih oseb, ki so lastne dobrine upravljale na evangeljski način in dosegle svetost. Pomislimo samo na sv. Frančiška, na sveto Elizabeto Ogrsko ali na sv. Karla Boromejskega. Devica Marija, Sedež Modrosti, naj nam pomaga z veseljem sprejeti Jezusovo povabilo, da bomo vstopili v polnost življenja.
(iz pridige papeža Benedikta XVI.)

Na božjo besedo današnje nedelje je svoj nagovor romarjem naslonil tudi rektor brezjanske bazilike, dr. p. Robert Bahčič. Med drugim je spregovoril o življenjski zgodbi Chiare Corbella Petrillo, ki je zapisana v knjigi “Rojeni za večno življenje”.
Chiarino življenje je bilo polno ljubezni in preizkušenj. Z možem sta doživela smrt prvih dveh otrok tik po rojstvu in z velikim upanjem čakala rojstvo novega otroka. Toda v petem mesecu tretje nosečnosti so Chiari odkrili tumor na jeziku. Odločila se je, da zdravljenje odloži na čas po otrokovem rojstvu in Bogu z vso velikodušnostjo odgovorila na ta križ. Rak se je naglo razširil in leto dni po rojstvu sina je Chiara umrla, stara komaj 28 let. S svojo življenjsko zgodbo je Chiara nagovorila in presunila milijone ljudi v Italiji in po svetu. Njena zgodba ni tragična, temveč nagovarja z odprtostjo Božjemu načrtu in zaupanju, da Bog nikoli ne zapusti človeka.

Pripravila: AEF

Fotografije