Novice
06. januar 2015
Kralji bodo prišli k siju tvoje zarje Na praznik Gospodovega razglašenja ali svetih treh kraljev so bile svete maše na Brezjah po prazničnem razporedu.

Ljudje so pričakovali rojstvo Mesije. Današnji praznik nam govori o tem, kako so ga modri počastili s svojim obiskom. Bog se je na zunaj razodel po nebesnem znamenju, modrim pa v srce položil razodetje, da se je rodil judovski kralj. Sledili so zvezdi in ko so končno prišli na dvor, kjer naj bi bil novorojeni kralj, so povprašali o njem. Kralj Herod se je zbal. Modre je poslal v Betlehem, kjer so našli Dete z Marijo, njegovo materjo. Padli so predenj in ga počastili. Današnji praznik nam govori o tem obisku. Srečanje z živim Bogom jih je napolnilo z novim veseljem in upanjem.

Pri poldeveti maši v baziliki je p. Tomaž Menart zbrane povabil, naj ob današnjem prazniku premišljujejo o dvojem. Vsako srečanje z Bogom nam prinaša radost, mir in notranji blagoslov. In drugič: Bog se razodeva vsemu človeštvu. Vsi smo »programirani« za večno življenje.

Bodimo veseli, da se lahko pri sveti maši srečamo z Jezusom, da ga v hostiji prejmemo v srce in nas napolni z radostjo, srečo in veseljem. Tudi sami bodimo odprti za Božjo modrost, ki nam kot zvezda vodnica sveti na naši poti v večno življenje, kjer se bomo poklonili Bogu in zaživeli v večnem prijateljstvu z Njim.

K jaslicam so koledniki pri maši ob 18. uri prinesli denar, ki so ga zbrali ob obisku domov in je namenjen misijonskim deželam. Bog povrni!

Pridiga za današnji praznik

Fotografije