Novice
30. januar 2015
Predstavitev knjige pričevanj v Kranju Dr. Andreja Eržen Firšt in dr. p. Robert Bahčič sta v sodelovanju z Gorenjskim muzejem sinoči v dvorani Župnije Kranj predstavila knjigo Po Mariji podarjene milosti.

Zgodovino Brezij je na prireditvi predstavila dr. Andreja Eržen Firšt, direktorica brezjanskega Romarskega urada. Pričevanja je bral Tone Gorjup, novinar Radia Ognjišče. Tako so se v predstavitvi prepletali zapiski zgodovinskih in milostnih dogodkov. Z Marijinimi pesmimi je program obogatila sopranistka Mojca Bedenik.

Dr. Eržen Firštova je povedala, da so zbirko pričevanj na Brezjah izdali ob zaključku jubilejnega leta 200-letnice milostne podobe Marije Pomagaj. Kot je dejala, je zbirka dokaz globoke vere in zaupanja slovenskega človeka, kakor tudi dokaz prisotnosti milostne podobe Marije Pomagaj po vsem svetu. Tudi pričevanja so prihajala iz vseh krajev naše domovine in tudi izven njenih meja. Zbiral in uredil jih je rektor Slovenskega Marijinega narodnega svetišča, dr. p. Robert Bahčič.

Dr. p. Robert Bahčič dejal, da je vesel, da je lahko izpolnil željo svojih predhodnikov. Ti so si želeli, da bi bile brezjanske milosti zapisane, da bi tako ljudje videli, da so Brezje svet kraj. Kot je povedal, je ob izidu knjige prejel veliko lepih odzivov, pa tudi številna nova pričevanja. Zbrane je povabil, naj milosti zapisujejo in sodelujejo pri ohranjanju milostnega dogajanja na priprošnjo Marije Pomagaj.

Fotografije