Novice
29. januar 2015
"Glejmo drug na drugega," beremo v današnjem berilu, v evangeliju pa: "S kakršno mero merite, se vam bo odmerilo in še navrglo se vam bo."

P. Polikarp je zbranim pri poldeveti maši v baziliki povedal, da je današnji evangelij nadaljevanje včerajšnjega. Jezus govori, da se svetilke ne postavlja pod mernik ali pod posteljo. In nadaljuje: Kdor ima, se mu bo dalo, kdor pa nima, se mu bo vzelo še tisto, kar ime.

Kdor je zvest Bogu, kdor vrši to, o čemer je poučen, bo vedno bolj rasel v Bogu. Vsaka zvestoba v Bogu prikliče novo milost. Ko zaradi Jezusa potrpimo, dobimo novo milost, naša duša raste. Kaj pa pomeni, da se bo vzelo, tistim, ki tega nimajo? Pomeni, da bo tisti, ki ima sebe rad in sebe išče, dosegel le sebičnost in zagledanost vase. To je najlažja pot, da človek, drsi navzdol. Bratje in sestre, upam, da imamo vsi to voljo. Zato smo danes pri sveti maši. Bližamo se Bogu, a čeprav smo vselej bliže Bogu, ne bomo nikoli brez napak. Naše napake Bog nam v dobro obrača. In vsak dan je nov začetek, da gremo znova k Bogu z ljubeznijo. Vsak nov dan je nova priložnost, da se z Marijino pomočjo bližamo Bogu. Amen.

S hvaležnostjo zapustimo danes to Marijino svetišče in kjerkoli bomo čez dan, prinašajmo mir in dobroto.