Novice
26. januar 2015
"Človeškim otrokom bo odpuščeno vse." Dve misli poudarja današnja Božja beseda, je pri poldeveti sveti maši v baziliki dejal p. Polikarp Brolih. To sta misli o sodbi in odpuščanju.

Človeku je treba enkrat umreti, potem pride sodba. Danes ob poplavi raznoraznih medijskih sporočil beseda o sodbi ni dovolj poudarjena. To je sporočilo, ki mora priti do nas. Takrat je bilo zapisano, a velja danes prav tako. Treba je povedati, da bomo enkrat umrli in takrat bo naše življenje ovrednoteno. Jezus je poudarjal, da človek, ustvarjen od Boga in za Boga, mora svetu prinašati Boga. V Jezusovem času je bilo veliko ljudi obsedenih od satana in Jezus je tem ljudem pomagal. Jezusovi nasprotniki niso sprejeli izganjanja satana, ker niso priznavali Jezusove Božje moči.
Vsak greh bo odpuščen človeku, greh zoper Svetega Duha pa ne. Kdor zavrača Boga, je jetnik svojega zla. Kdor spozna resnico in svoje dolžnosti, a to odganja, temu, Jezus pravi, se ne odpusti – ne na tem, ne na onem svetu.
Naša prisotnost pri maši potrjuje, da smo zvesti Jezusu in da se nam tega ni treba bati. Če bomo umrli ponižni in skesani, z zaupanjem v Božjo ljubezen, nas bo ob odhodu s tega sveta sprejel Jezus. Bojmo se egoizma, bojmo se tega, da bi živeli v prazno. Živimo in delajmo z ljubeznijo, kjerkoli smo. Tako bo naše srečanje z Bogom, ker bo naše srce skesano in polno ponižnosti, nekaj najlepšega.

Fotografije