Novice
25. januar 2015
Nedelja Svetega pisma Današnji praznik nas vabi k zavedanju, da nas Božja beseda osrečuje in osmišlja naše življenje.

Spreobrnite se in verujte evangeliju, poslušamo velikokrat. Pa se naše življenje res kaj spremeni?

Pri poldeveti sveti maši je p. Tomaž Menart povabil zbrane, naj razmišljajo o tem, kaj berejo. In ker je knjiga vseh knjig Sveto pismo, si vernik mora postaviti vprašanje, ali ga bere, ali je to njegov vodnik na potovanju proti večnosti.

Kot je p. Tomaž povedal v pridigi, je naše življenje omejeno. Kristjani vemo, da se po končanem življenju na tem svetu začenja novo, večno življenje. Kar v življenju ostane in nekaj šteje, so dobra dela. Vse dobro, ki ga naredimo v svojem življenju, je naša naložba za večnost. Če grešimo, nam dobri Bog odpusti pri spovedi in dopušča, da nadaljujemo od tam, kjer smo padli.

Grabljenje materialnih dobrin in druga grešna dejanja nas onesrečujejo. Pred nami je življenje in po odhodu s tega sveta – prihod v večno življenje. Vse, kar bomo takrat prinesli s seboj, bodo dobra dela, samo s temi nam bo zagotovljena večna sreča pri Bogu.

K vsakodnevnemu prebiranju in premišljevanju Božje besede nas spodbuja tudi papež Frančišek. Lani je med navzoče na trgu sv. Petra razdelil več tisoč izvodov žepne izdaje evangelijev. Ob tem je povabil: “Evangelij imejte na dosegu, imejte ga na nočni omarici, v torbici, v žepu; za trenutek ga odprite, preberite Jezusovo Božjo besedo in Božje kraljestvo bo prišlo!«

Na današnjo nedeljo Svetega pisma izrekamo iskren: “Boglonaj!” vsem, ki v Baziliki sodelujete kot bralci s ponižnim in razumljivim oznanjevanjem Božje besede.