Novice
07. september 2014
Slovesna maša ob 107-letnici kronanja podobe Marije Pomagaj Na trgu pred baziliko je somaševanje romarske svete maše vodil škof iz Murske Sobote, msgr. dr. Peter Štumpf.

V pridigi je škof, msgr. dr. Peter Štumpf med drugim poudaril, da:”... so Brezje zakladnica neizmerne Božje milosti, ki jo na priprošnjo Marije Pomagaj Bog velikodušno deli vsem romarjem, so pa izraz tudi neizmerne ljubezni slovenskih vernikov do Matere Marije. Brezje so tudi dom slovenstva, saj tukaj ohranjamo naše dedne časti. Ne kakršnegakoli slovenstva, ampak takšnega slovenstva, kot si ga je zamislil Bog, ko nam je podaril domovino. Na Brezje ne spadajo samo verni. Sem spadajo tudi dvomljivci, iskalci in celo neverni. Vsak človek ima dušo in zato v sebi nosi hrepenenje, veselje in tudi stisko in bol. Vse to je treba nekam nesti, z nekom podeliti, nekje tudi odložiti. Kam drugam bi lahko šli, če ne na Brezje?
Zvezda, ki nam sveti na poti do Kristusa je Devica Marija. Slovenci imamo močno zgodovinsko izkušnjo v zatekanju k Devici Mariji, pred Turki, v času svetovnih vojn in tudi v osebnih preizkušnjah. Marija je Mati vseh ljudi. Čisto vseh – kristjanov, muslimanov in tudi drugih.”

Fotografije