Novice
21. september 2014
"Tudi tem je rekel: ›Pojdite tudi vi v vinograd, in kar je prav, vam bom dal‹" (Mt 20,4) Ob dnevu vojaškega vikariata danes na Brezjah poteka shod pripadnikov Slovenske vojske in festival družin "Slava in ponos".

Vojaški vikariat letos praznuje 14-letnico delovanja. Ob tem so na Brezjah pripravili shod pripadnikov Slovenske vojske ter njihovih družin. Festival se je ob 9. uri pričel z molitvijo pripadnikov vikariata, ob 10. uri pa je sledila slovesna sveta maša. Somaševanje je vodil vojaški vikar, mons. dr. Jože Plut. V uvodu v mašo je prisotne pripadnike Slovenske vojske ter številne ostale romarje pozdravil rektor bazilike, dr. p. Robert Bahčič.
Pri sveti maši so aktivno sodelovali tudi otroci slovenskih vojakov ter številni pripadniki vojske. V pridigi se je dr. Jože Plut naslonil na vsebino današnjega evangelija, na priliko o delavcih zadnje ure in njihovem plačilu, ki je bilo enako kot plačilo delavcem, ki so delali od začetka. Ob tem se ljudje velikokrat sprašujemo o tem, ali Bog deluje po pravičnosti. Naša posesivna volja se nenehno zaletava v Božjo brezmejno ljubezen in usmiljenje. Človeška merila pa so seveda drugačna od Božjih in prevečkrat premalo zaupamo Božji volji in načrtom. Božja ljubezen se nas dotakne le, če to dopustimo, če se ji odpremo, je zaključil dr. Jože Plut.
Po sveti maši je sledilo druženje ob tematskih stojnicah, molitev, razne delavnice in zaključilo z molitvijo pri Mariji Pomagaj, kraljici Slovencev.

Fotografije