Novice
20. september 2014
Sveta maša za hrvaške romarje K Mariji Pomagaj so romali župljani Volosko - Opatija. Sveto mašo ob 11. uri je daroval njihov župnik, velečasni Josip Belanić.

»Dragi prijatelji, dragi romarji, v Marijinem svetišču, pri Mariji Pomagaj prosimo, naj nam Marija pomaga in usliši naše molitve in prošnje,« je zbrane pozdravil gospod župnik.

Kot je povedal, so »v tem prekrasnem Marijinem svetišču, v tej prekrasni baziliki« zato, da bi skupaj prosili Marijo, ki je Mati vseh. Tu so združene mnoge prošnje, a ker molimo z vero, verjamemo, da bodo uslišane.

Današnje romanje župljane opominja, da smo romarji na poti v nebeško domovino. »Sem nismo prišli kot posamezniki, ampak kot skupnost, ki jo povezuje ljubezen,« je dejal velečasni Belanić.

Hrvaški romarji so prosili tudi za papeža, da bi ga na skorajšnjem potovanju v Albanijo spremljala Marijina priprošnja in Božje varstvo. Za vse zbrane pa so prosili, da bi bili radostnih in veselih src, hkrati pa ponižni, kot je bila Marija ponižna v sprejemanju Božje volje.

Fotografije