Novice
19. september 2014
Majhnost in ponižnost Ob 11. uri so bratje kapucini in frančiškani darovali sveto mašo ob zaključku duhovnih vaj na Brezjah v čast in priprošnjo Mariji Pomagaj.

Kot je med sveto mašo povedal p. Andraž Arko, jim je Gregor Čušin te dni pogosto omenjal besedo strah. Kljub Jezusovim besedam: “Ne bojte se,” nas je pogosto strah. Bratje so se na Brezjah učili premagovati strah in kot sveti Peter stopiti iz čolna. P. Andraž jih je povabil, naj jih ne bo strah srečati bližnjega in vsega, kar jim brat, sestra v takem srečevanju odstirata.

Pogosto je težko pogledati v ogledalo, ki mi ga s svojo zgodbo kaže drugi. “Smo se pripravljeni pogledati tudi v tem ogledalu?” je vprašal sobrate. “Kar me najbolj špika, je tisto področje, kjer sem izzvan za rast.” Rast pa pomeni hojo naprej, po poti za Kristusom.

To pot, ki je pot poslušanja, potrpežljivosti, spoštovanja in ponižnosti, so zbrani spoznavali med duhovnimi vajami na Brezjah. Njihova skupna prošnja je bila, da bi prisluhnili res vsakemu članu Kristusove skupnosti, tako kot so tu prisluhnili laiku – igralcu, očetu, predvsem pa sobratu v Kristusu.

Skupaj smo prosili za potrpežljivost in spoštovanje med vsemi manjšimi brati, da bi živeli enost v Duhu Kristusa in svetega Frančiška. Prosili smo, da ne bi iskali načina vezave, kot smo si ga zamislili sami, ampak kot Bog od nas hoče. Predvsem pa smo prosili za majhnost in ponižnost: da bi se videl v ogledalu, ki mi ga prinaša drugi.

Fotografije