Novice
05. avgust 2014
Mladi francoski romarji pri Mariji Pomagaj Preko 100 mladih iz Francije je danes na Brezjah začelo svojo romarsko pot po Sloveniji.

Vsako leto skupnost Saint-Gatien, ki vključuje mesta Pariz, Tours, Nantes in Angers, organizira romanje za mlade njihovih župnij. Tematika njihovih romanj je vedno vezana na Božjo mater Marijo, v preteklih letih so romali v Španiji, Italiji, Avstriji na Bavarskem. Za letošnje romanje so si izbrali Slovenijo, in sicer pot med dvema Marijinima svetiščema, Brezjami in Sveto Goro.
Svoje peš romanje je 102 mladih, skupaj s tremi dominikanci in dvema sestrama skupnosti Charles de Foucalut, pričelo danes, 5. avgusta, s sveto mašo na Brezjah, zaključili pa bodo na veliki šmaren na Sveti Gori. Sveto mašo so dominikanci darovali v latinščini, kot je bila pred drugim vatikanskim koncilom.

Mlade bo pot vodila mimo Bleda, Bohinjske Bistrice, potem ob dolini Soče do Svete Gore. Romanje v majhnih skupinah po 14 jim omogoča, da se posvetijo drug drugemu ter duhovno bogatijo v prisotnosti duhovnega asistenta. Vse v duhu vodila romanja: prijateljstvo, molitev, vzgoja.

Več o njihovem romanju si lahko preberete na spletni strani, kjer so zbrani tudi vtisi preteklih romanj.
http://chapitresaintgatien.fr/

Fotografije