Novice
20. avgust 2014
Oratorij iz Vinice Dan pred zaključkom oratorija so nas obiskali mladi iz Vinice.

Prišli so od daleč in Marijo Pomagaj počastili kot pravi romarji. Že na avtobusu jim je gospod župnik pripovedoval o Mariji Pomagaj, slikarju Layerju, Brezjah in milostnih dogodkih.

Kljub slabi napovedi so bili blagoslovljeni tudi z lepim vremenom. Po malici v parku in igrah pod šotorom so se odpravili v baziliko, kjer so sodelovali pri sveti maši v Marijini kapeli.

Mariji so na začetku svete daritve izročili svoje veselje, pa tudi žalost in bolečino. V pridigi je gospod župnik otroke povabil, naj spoštujejo starše, ki skrbijo zanje in jih preživljajo. Še bolj kot zemeljski starši nas ima rad naš nebeški Oče. “Vsakega od Božjih otrok bo objel, srečen, da ga ima pri sebi.” Bog nas kliče in vabi, vsakomur vse odpusti, samo da pridemo domov.

“Občudujmo Božjo dobroto in jo posnemajmo. Najlepši zgled za posnemanje Božje dobrote je Marija. Ona je naša Mati. Tako kot se ji mi priporočamo na Žežlju, v Beli Krajini, tako se tukaj vsi Slovenci priporočajo Mariji Pomagaj.”

Po poti nazaj otroke čaka še pravi kviz, s pravimi nagradami … Veste, kako se imenuje župnija, v katero spada cerkev na Brezjah? Komu je brezjanska cerkev posvečena? Od kdaj zvonimo opoldne? ...

Otroke naj na poti domov spremlja Marijina priprošnja, veselje, ki so ga širili po Brezjah, pa naj prinašajo celotni župniji in ohranjajo v svojih družinah.

Fotografije