Novice
14. avgust 2014
Slovesna maša na predvečer praznika "Marija, podoba vere, je bila v telesu vzeta v nebesa". (naslov pridige novomašnika, Andreja Nagliča).

Na predvečer velikega šmarna je v baziliki potekalo slovesno bogoslužje, ki ga je vodil novomašnik Andrej Naglič.
Novomašnik je v pridigi predstavil, na kakšen način ga je Marija Pomagaj spremljala skozi življenje in kakšen odnos je vzpostavil do njenega domovanja na Brezjah. Kot otrok je bil vzhičen, če je smel po kolenih okrog Marijinega oltarja, kot najstniku so se mu zdeli zanimivi votivni zapisi in slike v Marijini kapeli. Kot študent je s prijatelji večkrat peš romal z Bleda na obisk k Mariji na Brezje.
Z veliko hvaležnostjo se zahvalil za blagoslov, da je lahko na predvečer praznika Marijinega vnebovzetja maševal v baziliki Marije Pomagaj. Po pridigi je novomašnik podelil novomašni blagoslov.

Ob novomašniku, Andreju Nagliču, so somaševali tudi dr. p. Robert Bahčič, rektor bazilike, dr. p. Leopold Grčar ter Peter Kokotec, župnik in koordinator za pastoralo Romov pri Slovenski škofovski konferenci. Na koru so prepevali brezjanski pevci.
Po slovesni maši načrtovana procesija z lučkami po vasi je zaradi slabega vremena odpadla, sledile so pete litanije Matere Božje v cerkvi.

Fotografije