Novice
25. julij 2014
Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov pri Mariji Pomagaj Udeleženci 6. svetovnega srečanja Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov, ki poteka v Celju, so danes obiskali Brezje.

Preko 50 udeležencev iz 26-ih držav Evrope, Afrike, Amerike in Azije je na dan svetega Jakoba, zavetnika popotnikov in romarjev, obiskalo Brezje. Pri glavnem oltarju bazilike je somaševalo devet duhovnikov iz vseh celin.
Dežele Afrike zastopajo člani iz Burundija, Ruande, Toga in Konga. Iz Azije so na srečanju prisotni udeleženci iz Indije in Tajvana. Srednjo in Južno Ameriko zastopajo člani Bratstva iz Brazilije, Mehike, Peruja, Argentine, Čila, Paragvaja, Paname, Gvatemale in Hondurasa. Evropa je zastopana s člani Bratstva iz Portugalske, Francije, Španije, Madžarske, Romunije, Švice, Nemčije, Avstrije in Poljske, ki bo zaprosila za polnopravno članstvo v Svetovnem Bratstvu. Seveda je poleg z devetčlansko ekipo vodstva in podporne ekipe tudi Slovenija. (je za Radio Ognjišče zapisala članica pripravljalne ekipe Svetovnega srečanja, Polona Kemperle).

Fotografije