Novice
23. julij 2014
Argentinski Slovenci pri Mariji Pomagaj Maturantke in maturanti slovenskih srednjih šol iz Buenos Airesa in Bariloch (Argentina) so danes obiskali Brezje.

33 maturantov iz Buenos Airesa in trije iz Bariloch, skupaj z njihovimi voditelji, so se v okviru njihovega že tradicionalnega obiska Slovenije, oglasili tudi na Brezjah. Pri sveti maši, ki jo je daroval p. Drago Lavrič, so se Mariji Pomagaj zahvalili za milosti, ki so jih bili deležni, tudi v času njihovega obiska v domovini njihovih staršev in starih staršev.
Po tradiciji se maturanti slovenskih korenin vsako leto po zaključku šolanja odpravijo na enomesečno potovanje po Sloveniji, v okviru katerega spoznavajo domovino njihovih prednikov. Kot so omenili njihovi vzgojitelji, mladim Marija Pomagaj veliko pomeni in so bili veseli, da so pri njenem oltarju lahko darovali sveto mašo.
Mladi argentinski Slovenci so spoznavali lepote Slovenije, v čast pa jim je bilo, da so v Vatikanu bili prisotni na avdienci papeža Frančiška, tudi Argentinca.

Fotografije