Novice
28. junij 2014
42. Nočno romanje mladih na Brezje V Slovenskem Marijinem narodnem svetišču je ob 7. uri zjutraj sveto mašo za številne romarje daroval msgr. dr. Anton Jamnik, ljubljanski pomožni škof.

Mladi, ki se Mariji Pomagaj vsako leto prihajajo zahvalit ob koncu študijskega leta, zvesto romajo k Njej.

Na pot so se podali ob 18. uri izpred frančiškanske cerkve na tromostovju. Številni romarji so se pridružili blagoslovu v Šentvidu, marsikdo pa kasneje, saj je skupina celo pot pridno rasla. Čeprav smo nekajkrat malo zavili z običajne poti in je celo resno kazalo, da bo deževalo:), se je vse srečno izšlo. Nočni promet ni bil preveč moteč, pokrajina, zavita v noč, pa nas je celo pot ohranjala v miru in spokojnosti. Največ romarjev se je začetni skupini pridružilo v Kranju, kjer smo se v župnijski cerkvi sv. Kancijana (v centru) ob pol eni uri zjutraj ustavili za malico in molitev.

S svetim Irenejem smo razmišljali, kako neskončni in vsemogočni Bog čudovito govori po lepotah stvarstva. Od Kranja naprej smo z molitvijo rožnega venca in navdušenim petjem preganjali zaspanost in lesene noge.

Nočno romanje poleg žuljev prinaša srečanje s samim seboj, potrditev, da si še mlad, saj zmoreš to preizkušnjo, veselje ob zmagi nad strahovi, bolečino in utrujenostjo. Vse to poteka mirno in počasi, ob pogledu na neskončno lepo zvezdnato nebo ali ob nasmehu popotnega brata, sestre. Vztrajnost vodi do cilja, ki je pri Mariji Pomagaj, ona pa nas vodi k Jezusu.

Po prihodu na Brezje je bila ob 7. uri zjutraj sveta maša, ki jo je ob p. Janu Cvetku in Tonetu Česnu daroval msgr. dr. Anton Jamnik, ljubljanski pomožni škof.

Kot je povedal v pridigi: “Ob pogledu na toliko mladosti, ne bi smel nihče več jamrat”. Izpostavil je pomen občestva, saj tako v življenju kot na današnjem romanju nikoli nismo sami. ko hodimo skupaj, ob človeški bližini začutimo Božjo. Vsem romarjem je zaželel blagoslovljeno pot domov in se zahvalil mladim za pogum, vztrajnost in zvestobo.

Dragi romarji, hvala vam za prijetno skupno pot in vaše lepe namene romanja. Prihodnje leto se v petek, 26. junija 2015, spet srečamo na romanju k Mariji Pomagaj.

Fotografije