Novice
19. junij 2014
Romanje Škofijske klasične gimnazije iz Šentvida Danes smo se pri poldvanajsti maši za različne darove in milosti, posebej za dar Evharistije, zahvaljevali z dijaki in s profesorji Škofijske klasične gimanzije iz Šentvida.

Na praznik Svetega Rešnjega Telesa dijaki in profesorji Škofijske klasične gimnazije iz Šentvida vsako leto romajo na Brezje. Ta tradicija, ki je bila živa v predvojnem času, je spet zaživela po obnovi Zavoda sv. Stanislava na pobudo nadškofa Alojzija Šuštarja. Letos je romalo blizu 300 dijakov, najbolj pridni so po tretji uri zjutraj krenili na pot pri Kranju in na Brezje prišli peš.

Marijo Pomagaj so mladi razveselili s svojim petjem in pristnostjo. Sveta maša je bila na trgu pred Baziliko. Somaševanje je vodil p. Robert Bahčič, ki je v pridigi poudaril, da je današnji praznik spomin na to, kako nam je Jezus zapustil svoje Telo in Kri, da bi mogli stopiti v večno življenje. Dijakom je zaželel, da bi imeli srca odprta za Boga, da bi sprejemali Božjo besedo in po njej živeli. Čeprav ni vedno lahko, je prav, da se trudimo, da bi to dosegli. P. Bahčič je spodbudil mlade, naj pokleknejo in se zahvalijo, naj redno prejemajo Kruh življenja in ostanejo zvesti Jezusu.

Po končani sveti maši so dijaki v družbi svoji profesorjev odšli do Otoč, od tam pa z vlakom nazaj v Ljubljano.

Fotografije