Novice
14. junij 2014
Zahvalno romanje družin prvoobhajancev Pri Mariji Pomagaj so se za vse milosti zahvaljevale družine prvoobhajancev. Romanje je pripravil škofijski urad za družino.

“Kdor se zazre v Marijine oči, v tem se vzbudi otroško zaupanje in zagori želja, da bi bil tudi sam tako mil in ljubezniv do svojih bratov in sester, ter hrepenenje, da bi bil tudi sam tako blizu Božjemu Sinu, Jezusu.” V polurnem programu pred sveto mašo so mladi opisali Marijino podobo in čudež, ki se je zgodil pred njo leta 1938. Pri programu so sodelovali mladi iz Kosez, Grosupljega in Moravč.

Sledila je slovesna deseta sveta maša. Somaševanje je ob devetih duhovnikih vodil g. Igor Dolinšek, ki je otroke med pridigo povabil k oltarju. Skupaj z njimi se je zahvalil Jezusu, s katerim so se otroci srečali v zakramentu prvega svetega obhajila.

G. Dolinšek je starše otrok povabil, da bodo otrokom zgled zaupanja v sveto evharistijo, da bodo radi poslušali Božjo besedo in veliko molili. Tako bodo Marijini otroci in v njihovih družinah bo mir.

Po sveti maši so družine prejele blagoslov, romarji pa so se okrog Marijinega oltarja podali z zahvalo in prošnjo. Z zahvalo drug za drugega in z notranjo željo, da bi bili podobni Mariji. Prihodnje leto se ob romanju prvoobhajancev spet srečamo pri Mariji Pomagaj.

Fotografije