Novice
21. maj 2014
Otroci krasijo Marijino podobo ob njeni dvestoletnici Marijo Pomagaj so svojim otroškim veseljem in pesmijo presenetili najstarejši otroci Antonovega vrtca iz Železnikov.

S svojima vzgojiteljicama so nas obiskali na začetku »letovanja«, ki ga pripravijo pred odhodom iz vrtca. Na poti so se najprej ustavili pri Mariji Pomagaj.

Otroci so občudovali prelep zlat okvir, ki krasi Marijino podobo, ji zapeli dve pesmici in se po kolenih podali okrog oltarja. Prav tak okvir ji na svoj lep otroški način v maju krasijo tudi sami. Tako kot še nekateri vrtci in skupine otrok namreč sodelujejo z Romarskim uradom in s Slovenskim Marijinim narodnim svetiščem ob jubileju, 200-letnici podobe Marije Pomagaj.

Z dobrimi deli, pa tudi molitvijo, lepo mislijo ali nasmehom, otroci krasijo Marijino podobo. Ko se na nekoga spomnijo ali naredijo dobro delo, na okvir ob Mariji narišejo rožico.

Svoje stvaritve bodo otroci prinesli k Mariji Pomagaj v torek, 17. junija ob 11. uri, ko bodo zanje in skupaj z njimi frančiškani, varuhi svetišča, darovali sveto mašo v Baziliki, po maši pa bo otroška procesija.

Devet predšolskih otrok iz Železnikov in njihovi vzgojiteljici pa so z Brezjami še posebej tesno povezani. Dobro poznajo milostne dogodke na Brezjah, saj so starim staršem v domači cerkvi uprizorili zgodbo male Tončke, ki jo je dobri Bog na Marijino priprošnjo ozdravil hude bolezni. Zato so si z zanimanjem ogledali tudi votive v Marijini kapeli in tiste, ki so shranjeni v muzeju za cerkvijo. Pred koncem obiska so se podali še v park in do svete Družine.

Dragi otroci in vzgojiteljici, hvala, da živite ljubezen in dobroto, ki ju Marija Pomagaj in Jezušček prinašata tudi danes, tudi v naše domove!

Fotografije