Novice
22. marec 2014
Bog nas neskončno ljubi - Romanje nosečih mater in parov, ki si želijo otrok Danes smo na Brezje romali z zahvalo in s prošnjo za dar življenja. Molitvi za družine je sledila sveta maša ob 10. uri; daroval jo je cistercijanski opat, p. Janez Novak.

Kot je povedal v pridigi, nas Bog neskončno ljubi. Vsakega izmed nas in tudi takrat, ko sami tega nočemo.

Po maši je bilo srečanje v dvorani nad zakristijo. Ob predstavitvi knjige: “Ko otroka ni in ni …” sta dva para spregovorila o svoji izkušnji ob srečanju z neplodnostjo.

Zakonci to občutijo kot hudo preizkušnjo, obenem pa velik blagoslov.

Oba para sta se odločila graditi svoj odnos v trenutkih bolečine. Tadeja in Matjaž sta ohranila bližino, poglobila pa tudi svoj odnos z Bogom. Spremenila sta odnos do trpečih in trpljenja. Potem ko sta sedem let upala na spočetje, sta se odločila sprejeti otroka, ki se ni rodil njima. Takrat sta še posebej molila za to, saj »ljudje nismo zadosti pametni, da bi odločali o tem.«

Sabina in Jernej sta povedala, da jima je veliko pomenilo, da so ljudje molili za njiju. Bogu sta hvaležna tudi za preizkušnjo, saj se zdaj bolj zavedata čudeža – daru življenja, saj jima je Bog po letih trpljenja uresničil srčno željo in jima podaril malo Mirjam. »Lepo nama je, da smo danes skupaj na Brezjah.«

Svoje prošnje in zahvale smo tudi tokrat odložili pri Mariji Pomagaj. Romanje smo sklenili s hvaležnostjo za živo pričevanje vere in z zavestjo, da smo kot občestvo dolžni spremljati trpeče pare, ki ne morejo imeti otrok.

Sveta masa

Prenesi MP3 datoteko

Tadeja in Matjaž (Pogovor ob knjigi: "Ko otroka ni in ni ...")

Prenesi MP3 datoteko

Sabina in Jernej (Pogovor ob knjigi: "Ko otroka ni in ni ...")

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije