Novice
02. marec 2014
Brazilski kardinal pri Mariji Pomagaj V nedeljo, 2. marca 2014, je baziliko Marije Pomagaj obiskal kardinal Raymundo Damasceno Assis iz Aparecide v Braziliji.

K Mariji Pomagaj ga je pripeljal apostolski nuncij v Sloveniji, msgr. Juliusz Janusz. Prisoten je bil tudi brazilski veleposlanik, g. Gilberto Fonseca Guimarães de Moura. Kardinal je Mariji Pomagaj izročil šopek cvetja.

Popoldne je gospod kardinal v stiški baziliki Sloveniji izročil milostni kip Naše Gospe iz Aparecide, v navzočnosti slovenskih škofov ter velike množice slovenskega vernega ljudstva.
Gospod veleposlanik Gilberto je v pozdravnih besedah dejal: “Naj nas Naša Gospa iz Aparecide in Marija Pomagaj z Brezij varujeta in razsvetlita, da se bomo vedno velikodušno trudili delati dobro.”

Na koncu slovesnosti je predsednik Slovenske škofovske konference, novomeški škof in apostolski administrator ljubljanske nadškofije, msgr. Andrej Glavan kardinalu izročil kopijo podobe Marije Pomagaj, da jo prenese v svetišče v Aparecidi, kjer naj govori o povezanosti med brazilskim in slovenskim narodom.

Tamkajšnja bazilika je druga največja cerkev na svetu in največje svetišče, posvečeno Mariji. Večkrat jo je obiskal buenosaireški kardinal Bergoglio in tudi kot papež Frančišek je ob lanskoletnem Svetovnem dnevu mladih v Braziliji romal na ta svet kraj. Naša Gospa iz Aparecide je zavetnica in kraljica brazilskega naroda, tako kot je Marija Pomagaj Kraljica Slovencev. Verniki obeh narodov podobno čutimo, kako se Bog sklanja k nam po Mariji.

Slovesnosti v Stični sta se udeležila p. Leopold Grčar in p. Robert Bahčič, rektor bazilike Marije Pomagaj, skupaj s Frančiškovim svetnim redom z Brezij.

Fotografije