Novice
16. marec 2014
Molitev za duhovne poklice Popoldansko molitveno uro je pripravila dekanija Ljubljana Center. Pridružilo se je tudi pet avtobusov dolenjskih romarjev.

Somaševanje ob 16. uri je vodil rektor semenišča, g. Franci Šuštar. V pozdravu je izrazil veselje, da se že veliko let vsako tretjo nedeljo verniki zbirajo na Brezjah, kjer jih sprejemajo bratje frančiškani, da lahko skupaj molijo za duhovne poklice. Kot je povedal, tako danes verni iz ljubljanske in novomeške škofije v imenu vse Slovenije prosijo Marijo, naj spodbudi mlade, da bodo pogumno odgovorili: Glej, Gospodov služabnik, služabnica sem, zgodi se tvoja volja.

Povabil vse zbrane, da potrdimo svojo vero in odločitev v hoji za Kristusom.

Rektor semenišča je v homiliji poudaril, da je vesel, ker je današnja molitev za duhovne poklice pri Mariji Pomagaj na papeško nedeljo, ko praznujemo in se zahvaljujemo za papeža Frančiška, ki je s preprostostjo in pogumom odgovoril na Božji klic v odgovorno papeško službo.

Povabil nas je, da še naprej molimo zanj, pa tudi za duhovnike in druge, ki so bili poklicani. Božji klic je namenjen vsakomur izmed nas.

Bog nas kliče in želi, da odgovorimo na njegov izziv. Noče nas mučiti ali jemati, ampak nam želi dati največ – samega sebe.

Kot je povedal rektor semenišča, je veliko strahu in izogibanja ob tem klicu, saj želimo ostati v povprečnosti majhnega življenja. Prav zato moramo drug drugega spodbujati in si pomagati k življenju za Boga. To je potem veselje celotne Cerkve.

Fotografije