Novice
17. februar 2014
Čudež v Preski Rafaelova družba, frančiškani z Brezij in župnija Preska so v pastoralnem domu pripravili ogled dokumentarnega filma Čudež in predstavitev razstave arhivskih fotografij o življenju Slovencev v povojnih begunskih taboriščih na Koroškem po letu 1945

Ob odprtju razstave in ogledu dokumentarnega filma je zbrane pozdravil župnik, g. Jure Koželj. S prebrano Božjo besedo nas je usmeril v pretekli čas, ki pa je še danes tako živ, da potrebuje našo pozornost in molitev.

Predstavnica Rafaelove družbe je spregovorila o težkem življenju v taborišču. Kot je povedala, je Slovence v hudem obdobju zgodovine reševala vera in kultura. Na fotografijah smo videli, kako delavni, ustvarjalni in solidarni so bili naši ljudje v taboriščih na Koroškem.

Med razstavljenimi fotografijami je tudi mlada sestra Tončka Krajnik, ki je na priprošnjo Marije Pomagaj na Brezjah ozdravela. Pater Otmar, ki je daroval sveto mašo, med katero se je zgodil ta čudež, je že takrat napovedal hude čase. Tončka je bila v množici tistih, ki so težo te prerokbe doživeli v vetrinjskem taborišču.

Fotografije