Novice
09. december 2014
60. obletnica posvetitve Marijinega oltarja Slovesnost nocojšnjega praznika, predvsem pa Marijina bližina, sta lepi spodbudi k radostnemu in veselemu bivanju.

»Dragi bratje in sestre, dragi romarji, prisrčno pozdravljeni na Brezjah! Vsi skupaj imamo veliko milost, da smo lahko ob 60. obletnici posvetitve oltarja pri Mariji Pomagaj zbrani tukaj, na svetem kraju, da se priporočimo Božji Materi Mariji. Predvsem pa, da se zavedamo, da nas Marija vedno vodi v središče naše vere – k Jezusu Kristusu, Odrešeniku sveta, ki ga v adventnem času še na poseben način pričakujemo in pripravljamo v svojiih srcih prostor, da bi se mogli z njim zares srečati. Da bi naša srca postala žive jaslice za Jezusa Kristusa, ki se rojeva vedno znova.«

Škof je pozdravil brate frančiškane, ki tako lepo skupaj s sodelavci – pevci, bralci, sodelavci v Romarskem uradu – skrbijo za Slovensko Marijino narodno svetišče. Veliko skrb posvečajo predvsem spovedovanju, kar je dobro znamenje, saj pomeni, da zakrament odpuščanja sprejemamo v veri, da človek potrebuje odpuščanje, če hočemo biti vsaj malo podobni Mariji, da bi bili čisti, sveti in vedno bolj polni Boga.

Bližina Boga ob Mariji nocoj je bila »lepa duhovna popotnica« za adventni čas, kot je dejal škof Jamnik. Povabljeni k ogledu fotografij s slovesnosti.

Fotografije