Novice
17. december 2014
Papež Frančišek praznuje 78. rojstni dan Papež Frančišek danes praznuje 78. rojstni dan. Med današnjo avdienco na Trgu svetega Petra ga je pozdravilo več deset tisoč romarjev s celega sveta.

Številni romarji so papežu zapeli, drugi se povezali v molitvi, kar si verjetno sveti oče najbolj želi.
Pred začetkom avdience se je papež, kot je to v navadi, popeljal med romarje na Trgu sv. Petra. Slavljenca so sprejeli z navdušenjem, bogoslovci so mu podarili torto, sprejel je ponujen požirek mate čaja, tradicionalnega argentinskega napitka, tango navdušenci z vseh koncev sveta pa so v čast rojstnega dne svetega očeta zaplesali na ulici sprave, ki vodi na trg sv. Petra. Seveda pa niso manjkali niti baloni z napisom “Vse najboljše”. “Nemško govoreči romarji in obiskovalci, vam ob vašem rojstnem dnevu, kot tudi ob božiču in novem letu, prinašamo najlepše želje,” je zvenelo voščilo svetemu očetu v nemškem jeziku.
“Prisrčno vas vse pozdravljam in Bogu izročam svoje življenje in vaše družine. Najlepša hvala za dobre želje ob mojem rojstnem dnevu in ob bližajočih praznikih,” pa se je za lepe želje, med katerimi je bilo tudi voščilo upokojenega koprskega škofa Metoda Piriha ter upokojenega goriškega nadškofa Dina de Antonia, ki sta se udeležila današnje avdience, zahvalil papež Frančišek.
(povzeto po Radio Ognjišče)

Fotografije