Novice
01. november 2014
Vsi sveti Na Brezjah so svete maše ob 7.00; 8.30; 10.00; 11.30; 15.00; 18.00.

Ob 14.30 bo potekala molitev rožnega venca za rajne v cerkvi, ob 15. uri maša za pokojne prebivalce Brezij, Noš, Črnivca in Dobrega Polja, po maši sprevod na pokopališče; med potjo molitev rožnega venca, molitev na pokopališču in blagoslov grobov.

Kdo so vsi sveti, ki jih danes častimo?

»Ker pač svet prek modrosti ni spoznal Boga v njegovi modrosti, je Bog po norosti oznanila sklenil rešiti tiste, ki verujejo.« (1 Kor 1, 21)

Svetost je Božji dar in verujemo, da so ga deležni mnogi. Vendar so bili za časa svojega življenja številni izmed svetih zaničevani in izključeni, veljali so za nore in neumne, uboge in siromašne.

Verujemo, da nas bo Bog rešil in vzel k sebi. Svoje svetosti ne gradimo sami, ampak jo prejmemo v ubogem in ponižnem srcu. Živimo tako, da nas bo Jezus kot desnega razbojnika povabil k sebi v nebesa, kjer bo On naša edina sreča. Priporočajmo se vsem, ki so že ob Njem.

Današnji praznik nas opominja, da smo le romarji na poti v nebeško domovino. Ob obisku pokopališč in molitvi za rajne se srečujemo s številnimi sorodniki in znanci. Srečanja so lepa priložnost, da premislimo, če sledimo Kristusu tudi v odpuščanju bližnjemu …

Blagoslovljen praznik!