Novice
09. oktober 2014
Revija Marija 14 Pri Mariji Pomagaj smo veseli nove številke revije Marija, glasila Slovenskega Marijinega narodnega svetišča.

V njej nam najprej spregovori rektor svetišča, dr. p. Robert Bahčič, nato sledi dobrodošlica novemu nadškofu in metropolitu, p. Stanetu Zoretu.

Kdo je mogočen in kdo nizek, je v komentarju razmišljal Gregor Čušin. Sledi rubrika v Marijinem naročju, v kateri smo nanizali dogodke na Brezjah med praznikom Marije Pomagaj in malim šmarnom.

Zagotovo boste z zanimanjem prebrali poročilo s srečanja s papežem v Rimu in s predstavniki drugih evropskih Marijinih svetišč v Romuniji.

Med slovenskimi Marijinimi svetišči tokrat občudujemo mariborsko Baziliko Marije, Matere Usmiljenja. V rubriki Marija Pomagaj po svetu spremljamo, kako podobo brezjanske Kraljice častijo v Argentini.

Osrednji del revije je namenjen mladim. Z veseljem ugotavljamo, kako na živ in neposreden način jaslice nagovarjajo mlade, še bolj pa je pristno češčenje Marije Pomagaj med mladimi in otroki, ki so pri njej preživeli nekaj svojega dragocenega počitniškega časa. Revija prinaša zanimiv pogovor s p. Cirilom A. Božičem, razmišljanje duhovnika o marijanski pobožnosti, nagovor diakona ob evangeljskem odlomku, povest in povabilo k molitvi lepega serafinskega rožnega venca.

V 14. številki revije Marija razmišljamo, zakaj je spoved festival veselja in lepote, in se sprašujemo, kakšna krepost je razumnost. Skupaj romamo po gorenjski veji Jakobove poti, z Dobrotami iz Marijine hiše pa se tokrat pripravljamo na zimo. Več pa v reviji Marija.

Hvala avtorjem člankov za trud in čas, ki nam ga tako dobrosrčno naklanjate. Vsi, ki revijo z veseljem prebirate, ste povabljeni na Brezje, kjer vas čaka vaš izvod; naročnikom jo bomo v teh dneh poslali po pošti.

Predvsem pa hvala Bogu po Mariji Pomagaj za vse sadove Božje milosti.

Marija Pomagaj … Daj tudi nam, da bomo ostali odprti za Boga in nas čas ne bo oddaljil od Tebe … (molitev v reviji Marija, letnik 4, št. 14)

Fotografije