Novice
13. oktober 2014
Obisk vitezov Božjega groba V okviru njihovega obiska v Sloveniji, so se finski vitezi Božjega groba priporočili tudi Mariji Pomagaj na Brezjah.

Viteški red Božjega groba v Jeruzalemu ima sicer svoj izvor v srednjem veku, ponovno pa ga je potrdil blaženi papež Pij IX. leta 1847. Danes je njegov namen usmerjen v prizadevanje za rast duhovnega življenja svojih članov ter podporo katoliške Cerkve v Sveti deželi. Posebej so usmerjeni v finančno podporo ustanov in dejavnosti Jeruzalemskega latinskega patriarhata. V zadnjih desetih letih so prispevali skoraj sto milijonov dolarjev, s čimer so bile zgrajene ali rekonstruirane cerkve, šole in bolnišnice. Veliko pomoči je šlo tudi za podporo družinskih in obrtniških podjetij.

V baziliki Marije Pomagaj je viteze pozdravil rektor bazilike, dr. p. Robert Bahčič, nekaj podatkov iz zgodovine svetišča ter milostne podobe Marije Pomagaj jim je predstavila dr. Andreja Eržen Firšt, vodja Romarskega urada.
Poleg Brezij so skupaj s slovenskimi vitezi Božjega groba predstavniki namestništva iz Finske med drugim obiskali tudi Gospo Sveto, Sveto Goro in Trst.

Fotografije