Novice
12. oktober 2014
V Gospodovi hiši bom prebival vse dni življenja (Ps 23) Slovensko Marijino narodno svetišče Brezje je na 28. nedeljo med letom, ožarjeno v jesenski lepoti, sprejelo veliko število romarjev.

Sveto mašo ob 10. uri je daroval rektor bazilike, dr. p. Robert Bahčič, mašo ob 11.30 pa ekonom svetišča in župnik v Mošnjah, p. Tadej Inglič. Številni romarji so še zadnjič v letošnjem letu sveti maši prisostvovali na trgu pred baziliko, pod šotorom, ki nas je skozi vse poletje varoval pred vročino in dežjem. Hvaležni smo, da smo v času, ko smo pričeli s praznovanjem jubileja, 200-letnice milostne podobe Marije Pomagaj, do danes, pri zunanjem oltarju, pod šotorom, lahko pripravili številne slovesnosti, ki se jih je udeležilo veliko romarjev.

K hvaležnosti za vse dobrine nas nagovarja tudi današnje drugo berilo iz Pisma apostola Pavla Filipljanom (Flp 4,12-14.19-20):
“Bratje in sestre, znam biti reven in znam biti v izobilju. Na vse mogoče sem se navadil: biti sit in biti lačen, biti v obilju in biti v pomanjkanju. Vse zmore v njem, ki mi daje moč. A kljub temu je bilo lepo, da ste mi pomagali v moji stiski. Moj Bog – bogat, kakor je – bo po svojem bogastvu v veličastvu potešil vse vaše potrebe v Kristusu Jezusu. Našemu Bogu in Očetu pa bodi slava na veke vekov. Amen.”

Fotografije