Novice
01. oktober 2014
Odprimo Slovenijo življenju Od 28. septembra do 1.oktobra 2014 so v različnih krajih po Sloveniji potekali dnevi Odprimo Slovenijo življenju.

V Novem mestu, Ljubljani, Novi Gorici, na Brezjah, v Mariboru in Kopru so se odvijala predavanja dr. Ligaye Acosta in patra Shenana Boquet iz Human Life International (HLI) na razne teme kulture življenja. Na Brezjah je predavanje z naslovom Evangelium Vitae: Ključ za dosego izpolnitve življenja v današnjem svetu, potekalo v sredo, 1. oktobra, v dvorani nad zakristijo.

HLI je največja svetovna pro-life organizacija, ki po vsem svetu ozavešča o kulturi življenja in razsežnostih kulture smrti (kontracepcija, splav, evtanazija, rušenje družine, homoseksualnost) z molitvijo, svetovanjem in predavanji. Pred rožnovensko nedeljo in godom sv. Favstine Kovalske (5. oktober) od 26. septembra do 4. oktobra bo potekala molitev devetdnevnice Božjega usmiljenja.
Organizatorji dogodkov za življenje so: Živ!m, Božji otroci, Katoliška karizmatična prenova, Gibanje fokolarov, Zakonci za Kristusa, Emanuel, Iskreni.net.

Slovenska škofovska konferenca (SŠK) je na svoji redni seji 5. maja 2014 podprla molitveno pobudo Zavoda Božji otroci. Pobuda Zavoda poslana SŠK: »Želimo si, da bi Cerkev na Slovenskem okrepila molitev za življenje, Cerkev in domovino, zato vas prosimo, da bi Cerkev spodbudili k adoraciji enkrat tedensko po župnijah.«

Na Brezjah je p. Shenan Boquet spregovoril o kulturi življenja. Drevo življenja se začne s koreninami, ki črpajo vodo, da drevo lahko preživi. Kristjan pa mora črpati svoj življenjski sok za preživetje iz Božje besede, iz tega kar uči Cerkev, cerkveno učiteljstvo, Katekizem katoliške Cerkve.
Predavatelj se je vprašal ali je Jezus središče mojega življenja, ali želim živeti brez greha in ali želim slaviti Boga? Ali smo polni ljubezni do Gospoda? To je tisto, kar danes in vedno
privlači ljudi k Bogu. Kultura je največja moč in o tem je veliko govoril sveti Janez Pavel II.
Kulturi smrti se opremo tako, da molimo, da si prizadevamo za svetost, da živimo brez greha in da slavimo Gospoda. Da živimo tako, kakor od nas želi On!

Fotografije