Novice
22. januar 2014
Srečanja z Marijo Pomagaj Tudi današnji dan je bil poln milostnih srečanj. Nekateri so na Brezje romali peš po rožnovenski poti. Med romarji pri deseti sveti maši je bila skupina zaposlenih in uporabnikov kranjskega Centra Korak. Sledilo je posebno somaševanje v Marijini kapeli.

Z molitvijo rožnega venca ob 11. uri in sveto mašo, ki je sledila zbrani molitvi, so Marijo Pomagaj počastili starejši iz ljubljanskega duhovniškega doma. Z njimi so prišle Marijine sestre čudodelne svetinje, ki v domu pomagajo pri oskrbi, negi in kuhanju.

Na začetku svete maše je duhovnikom spregovoril rektor svetišča, dr. p. Robert Bahčič. Med zbranimi je posebej pozdravil svojega nekdanjega gospoda župnika Erklavca iz Velike Doline, s katerim je prvič romal k Mariji Pomagaj, in svojega srednješolskega profesorja matematike, kemije in fizike.

Msgr. Peter Zakrajšek, ki je vodil somaševanje, je povedal, da z današnjo mašno daritvijo pri Mariji Pomagaj izpolnjuje duhovno oporoko lani umrlega ravnatelja Duhovniškega doma Mane nobiscum, dr. Jožeta Štupnikarja.

Naj pokojne Kraljica duhovnikov spremlja tudi v večnosti, vsem zbranim pa izprosi milost tihe osebne sreče.

Fotografije