Novice
12. januar 2014
Praznik Jezusovega krsta Pri Mariji Pomagaj smo prisluhnili koncertu mladinskih in drugih, predvsem božičnih pesmi. Ob 17. uri sta v Baziliki nastopala dva zbora: vokalno-inštrumentalna skupina Triglavski zvonovi iz Mojstrane in mladinski pevski zbor Spominčice z Brezij.

Prepevali so že pri popoldanski sveti maši ob 16. uri. Božja beseda današnjega praznika nas je spomnila Očetovega glasu, ki Jezusa razglasi za svojega ljubljenega sina. Tudi mi smo povabljeni, da zavestno živimo milosti, ki so nam bile podarjene ob svetem krstu. Po današnjem evangeljskem zgledu se veselimo svojih otrok. Zmorem izkazati veselje otroku: »Ti si moj ljubljeni sin! Ti si moja ljubljena hči! Nad teboj imam veselje!«

Veselje so v Baziliko prinesli s pesmijo člani dveh zborov, ki ju povezuje zborovodja Metka Magdič. Lepoto božične in druge glasbe so predstavili z združenimi glasovi. Božični program je povezovala Maja Šmitek.

Otroci in mladi z Brezij se že skoraj eno leto srečujejo pri Sobotnih uricah z Metko. Pod njenim vodstvom se je oblikoval Mladinski pevski zbor Spominčice. Mladi so se za podporo in pomoč zahvalili rektorju svetišča na Brezjah, dr. p. Robertu Bahčiču.

Prisrčne čestitke in pohvale veljajo mladi zborovodkinji. Ob božičnih praznikih so prijetni glasbeni nastopi s sodelovanjem družine Magdič že tradicija. Zanje se zahvaljujemo in se jih veselimo tudi v prihodnje.

Fotografije