Novice
01. januar 2014
Praznik Marije, Božje Matere Na današnji dan, ko začenjamo novo koledarsko leto, se verni posvečamo Mariji, Božji Materi. Na Brezjah je ta dan še posebej slovesno, saj obhajamo praznik razglasitve naše bazilike za Slovensko Marijino narodno svetišče.

Slovesno sveto mašo ob 16. uri je daroval rektor svetišča, dr. p. Robert Bahčič. Bogoslužje je zaljšalo lepo petje zbora brezjanske bazilike.

Ob voščilih, ki jih izrekamo na novega leta dan, nas je rektor spomnil na stare besede blagoslova, ki so besede moči in upanja.

A ne krhkega upanja, ki bi temeljilo na človeških obljubah. Pravo upanje temelji na Božjem blagoslovu. Gospod je tisti, ki na nas polaga svojo Božjo roko, nas ščiti in varuje, zato lahko ljubimo v Božji prisotnosti.

Voščilo Božjega blagoslova se je v polnosti uresničilo po Mariji, je nadaljeval p. Bahčič. Pristna pobožnost, ki jo gojimo do nebeške Matere, nas vodi k Jezusu in hkrati povezuje v bratstvo. Prav bratstvo je temeljno sporočilo okrožnice papeža Frančiška ob svetovnem dnevu miru.

Kot je poudaril rektor svetišča, je bratstvo potrebno razvijati in poglabljati.

Božja Mati hodi pred nami in nam je vzor prave hoje po poti vere. “Naša pot vere je enaka Marijini in zato čutimo, kako nam je prav posebno blizu,” je dejal papež.

Ob današnjem prazniku se še posebej zahvaljujemo Mariji Pomagaj za vse milosti in blagoslove preteklega leta. Obenem pa v zaupanju zremo naprej in se ji izročamo v varstvo.

Fotografije