Novice
30. avgust 2013
Otroci in mladi iz Velikih Lašč pri Mariji Pomagaj Z romanjem ob zaključku oratorija so se mladi prišli zahvalit skupaj s svojim gospodom župnikom.

“Od 27. do 30. avgusta je v naši župniji – Velike Lašče – potekal oratorij z naslovom Bog je z nami. Boga smo spoznavali skozi molitev, petje in različne delavnice. Zadnji dan smo se odpravili na enodnevni izlet. Za začetek smo obiskali Bohinj in se podali na pohod okoli Bohinjskega jezera, dokler ni bil čas za kosilo. Kosilu je sledil del dneva – romanje na Brezje, k Mariji Pomagaj.
Tja smo prišli v zgodnjih popoldanskih urah. Odšli smo v baziliko in skupaj z našim župnikom, Vladimirjem Jaksetičem opravili sveto mašo v kapeli pri Mariji Pomagaj. Po končani sveti maši smo Mariji zapeli tudi nekaj pesmi in jo s tem še posebej počastili ter se ji priporočili. Gospod župnik je sveto mašo daroval za vse nas, mlade, in za naše družine. Po končanem obredu je imel vsak še dovolj časa, da je v tišini Mariji povedal svoje prošnje in zahvale in se po kolenih odpravil okoli Njene podobe. Vsi otroci kot tudi mi animatorji smo bili zelo zadovoljni z letošnjim oratorijem. Romanje k Mariji Pomagaj je bil vrhunec našega oratorija, ki se ga bomo vsi še dolgo spominjali.”

Hvala Maticu in vsem animatorjem ter gospodu župniku, da so otrokom pripravili toliko veselja v tednu oratorija in jih ob koncu pripeljali še na lepo romanje k Mariji Pomagaj. Naj vse spremlja njena priprošnja.

Fotografije